Vilkas + Shipfunk

Shipfunkin käyttöönotto Vilkkaan alustalla

Päivitetty yli viikko sitten

Shipfunk toimii kaikissa Vilkkaan paketeissa (Starter, Mini, Active ja Pro)

Käyttöönotto

Shipfunkiin integraatiota varten tarvitsee tehdä kauppaan uudet toimitustavat kohdassa Asetukset > Toimitus. Uusille toimitustavoille valitaan logistiikkakumppaniksi Shipfunk. Toimitustavan tyyppi on aina "Kokonaisvaltainen logistiikkapalvelu", koska toimitustavat ja hinnat määritellään Shipfunkin extranetissä

Uuden toimitustavan Asetukset-välilehdellä ei ole normaalista poiketen hinta-asetuksia, koska ne määritellään Shipfunkin omassa hallinnassa. Sivulta löytyy vain nappi Shipfunkin integraation käsittelyasetuksiin, josta saa rekisteröidyttyä Shipfunkin palveluun. Integraatioon tulee tällöin automaattisesti rajapintatunnukset, mutta palvelua ei saa vielä käytettyä ennen kuin Shipfunkin sopimusasiat on viimeistelty. Shipfunk lähettää näistä tarkempaa tietoa sähköpostilla.

Uuden toimitustavan asetuksissa Yleinen-välilehdellä löytyy normaalit näkyvyyden asetukset ja "Kommentti"-kenttä, jossa voi kuvata toimitustavan toimintaa tarkemmin asiakkaalle. Sieltä löytyy myös tarvittaessa linkki Shipfunkin extranettiin.

Shipfunkin omassa hallinnassa määritellään sitten mitä toimitustapoja on asiakkaille valittavissa ja mihin hintaan.

Yksittäisen toimitustavan asetuksissa voi sitten määritellä tarkemmat hinta-asetukset.

Käyttö

Kauppaan tarvitsee lisätä vain yksi Shipfunk toimitustapa. Sen kautta asiakkaalle voidaan tehdä valittavaksi useita eri toimitustapoja, jotka määritellään Shipfunkin omasta hallinnasta.

Jos käytetään vaiheittaista ostoprosessia, niin valinnat näkyvät siinä kuvan mukaisesti isompina laatikoina.

Asiakkaalle Klarna Checkoutin maksulomakkeessa näkyy valinnat samaan tapaan.

.

Kun kauppaan tulee tilaus, jossa asiakas on valinnut Shipfunkin toimitustavan, niin kaupan tilaukselle oletuksena muodostuu ns. toimitustilaus automaattisesti. Toimitustilaus on tilauksen tosite. Sen saa käsiteltyä yksittäisellä tilauksella kyseisen tilauksen "yleinen" välilehdellä oikean raunan pikalinkkien kautta tai siirtymällä "Tositteet" välilehdelle ja avaamalla tositteen sieltä.

Useamman tilauksen pakettilappujen tulostus samalla kertaa

1. Siirry kaupan hallinnassa kohtaan Tilaukset > Toimitukset > Shipfunk. Tällä sivulle listataan kaikki ne tilaukset, joille ei ole vielä haettu pakettikortteja tai joille halutaan hakea uusi pakettikortti. Jotta tilaus näkyy tällä sivulla, täytyy sillä olla avoin "Shipfunk toimitustilaus"-tosite. Oletuksena tosite luodaan automaattisesti heti, kun tilaus syntyy kauppaan.
2. Valitse halutut tilausrivit.
3. Napsauta "käynnistä toimitustilaus"-painiketta tilausrivien yläpuolelta. Tuon jälkeen haetaan kaikille valituille tilauksille pakettikortti.

Saaduista pakettikorteista luodaan yksi pdf-tiedosto, joka avataan uuteen välilehteen selaimessa. Kun pakettikortteja hakee ensimmäisen kerran, saattaa selain kuitenkin estää pdf-tiedoston näyttämisen uudessa välilehdessä. https://www.vilkas.fi/tuki/ponnahdusikkunan-esto-selaimissa

Kohdassa 1 mainitun "Shipfunk toimitustilaus"-tositteen saa luotua tarvittaessa myös itse. Yksittäisellä tilauksella tositteen voi luoda tilauksen "tositteet" välildellä "Uusi"-napista. Useammalle tilaukselle kerralla tositteen saa luotua kohdassa Tilaukset > Tilaukset valitsemalla halutut tilaukset ja sitten taulukon yläpuolen painikkeista "Lisää"-napista valitaan vaihtoehto "Shipfunk - Lisää toimitustilaus".

Seurantakoodien lähettäminen

Shipfunk integraatio käyttää sähköpostitapahtumaa "Tilauksen tila - Toimituksessa" lähettämään seurantakoodit asiakkaalle. Kaupan hallinnassa asetukset löytyvät kohdasta Asetukset > Sähköpostitapahtumat > Tilauksen tila. Siellä kannattaa varmistaa, että "Tilauksen tila - Toimituksessa" sähköpostitapahtuma on merkitty aktiiviseksi.

Kun pakettikortit on tehty ja sitten tilauksen tila asetetaan "Toimituksessa"-tilaan, niin tämän sähköpostin yhteydessä asiakkaalle menee samalla seurantakoodit.