Miten alkuun Shipfunkin kanssa?

Ohjeet Shipfunk -palvelun käyttöönottamiseksi

Päivitetty yli viikko sitten

1. Rekisteröidy käyttäjäksi sähköpostiosoitteen avulla, määritä asetukset Shipfunkin palvelussa sekä valitse maksutapa

3. Aloita lähettäminen

Alla näet tarkemman kuvauksen rekisteröitymisestä lähetyksen tekemiseen.

PAKETTIEN LÄHETTÄMINEN SHIPFUNK LOGISTIIKKAPALVELUN AVULLA

Päivitetty: 16.11.2017

1. Shipfunk Logistiikkapalvelun käytön aloittaminen

Ensimmäinen askel palvelun käytön aloittamisessa on Shipfunk Logistiikkapalveluun rekisteröityminen osoitteessa https://shipfunkservices.com/extranet/register/eshop.

Rekisteröityessäsi luot käyttäjätunnuksen ja salasanan Shipfunk Extranet -palveluun. Käyttäjätunnuksen luominen edellyttää toimivan sähköpostiosoitteen antamista. Sinulle lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuslinkki, jota klikkaamalla vahvistat käyttäjätunnuksen luomisen. Luomalla tunnuksen Shipfunk Logistiikkapalveluun vahvistat samalla hyväksyväsi palvelun yleiset sopimusehdot.

Seuraava askel on Shipfunk-lisäosan lataaminen käyttämäsi verkkokauppa-alustan sovelluskaupasta tai sivustoltamme. Lisäosan avulla tieto siirtyy jouhevasti verkkokauppasi ja Shipfunk Extranetin välillä ja voit kätevästi hallita tilausten lähettämistä yhdestä paikasta. Eräät verkkokauppa-alustat ovat luoneet myös omia liityntöjä Shipfunk -palveluun, joten voit mahdollisesti aktivoida palvelut myös suoraan verkkokauppa-alustasta. Voit tiedustella asiasta lisää verkkokauppa-alustan toimittajaltasi.

2. Palveluun kirjautuminen ja käyttäjätunnuksen aktivointi

Pääset kirjautumaan Shipfunk Extranet -palveluun osoitteessa https://shipfunkservices.com/extranet/login rekisteröitymisen yhteydessä määrittämälläsi käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Shipfunk Extranetissä sinulla on käytettävissäsi sekä testi- että tuotantotila. Voit kätevästi testata palvelun toimintaa testitilassa ja täten varmistaa, että palvelu toimii verkkokauppasi kanssa saumattomasti yhteen ennen tuotantotilaan siirtymistä. Pääset siirtymään näiden eri tilojen välillä Extranetissä painamalla vasemmasta reunasta löytyvää Vaihda tuotantotilaan/testitilaan nappia. Napin teksti muuttuu riippuen siitä, kummassa tilassa kulloinkin olet. Ennen tuotantotilaan siirtymistä sinun tulee aktivoida käyttäjätunnuksesi kohdassa ”Käyttäjätunnus”. Löydät API-avaimet sekä testi- että tuotantotilaa varten Extranetistä ”Käyttäjätunnus” välilehdeltä löytyvästä kohdasta ”API avaimet”.

3. Tarvittavat asetukset Shipfunk Extranetissä

Ennen toimittamisen aloittamista tulee sinun antaa seuraavat tiedot Shipfunk Extranetissä:

1) Lähetysosoitteesi (esimerkiksi varastosi sijainti tai sijainti, jossa verkkokauppasi fyysisesti toimii)
2) Toimitustavat (voit valita haluamasi eri toimitustavat tarjolla olevista eri vaihtoehdoista)
3) Noutopisteesi (mikäli asiakkaat voivat noutaa tilauksensa myös suoraan myymälästä tai varastolta), sekä
4) Yrityksesi tiedot ja maksutapa. Lähetysosoitteen ja noutopisteen osalta voit määrittää myös useampia osoitteita, mikäli sinulla on useampia varasto- tai toimipisteitä.

Tiedot 1-3 voit antaa ensimmäisen kirjautumisesi yhteydessä asennusapuriamme käyttämällä tai myöhemmin Extranetissä kohdassa ”Asetukset”. Kohdan 4 tiedot pääset syöttämään Extranetin kohdassa ”Käyttäjätunnus”.

4. Toimittamisen aloittaminen

Olet saanut ensimmäisen tilauksen verkkokauppaasi, onnittelumme! Pääset käsittelemään verkkokauppasi tilauksia verkkokauppasi hallintapaneelista sekä Shipfunk Extranet -palvelussa.

Shipfunk Extranet –palvelussa pääset käsittelemään tilauksia ”Etsi tilaus” välilehden kautta, missä voit hakea tilauksia tilausnumerolla. Avattuasi tilauksen tiedot, voit muokata kyseisellä sivulla asiakkaan tilauksen yhteydessä antamia yhteystietoja, toimituksen tietoja (esim. pakkausten koot ja määrät) sekä toimitustapaa. Samalla sivulla pystyt tulostamaan osoitekortit lähetettäville paketeille sekä toimitusta, että mahdollista palautusta varten. Löydät sivulta myös erilliset linkit toimituksen tilan seurannalle.

5. Osoitekorttien tulostamisen jälkeen

Tulostettuasi osoitekortit lähetettäville paketeille, voit viedä paketit valittujen kuljetusyhtiöiden toimipisteisiin kuljetettavaksi loppukäyttäjilleen tai voit tilata kuljetusyhtiöt noutamaan paketit varastoltasi. Löydät kaikki tarvittavat tiedot palveluun liitetyistä kuljetusyhtiöistä täältä.

6. Paketin kuljetuksen aikana

Pystyt seuraamaan lähettämiäsi paketteja Shipfunk Extranetissä reaaliaikaisesti etsimällä tilauksen tiedot esimerkiksi tilausnumeron tai asiakkaan nimen perusteella kohdassa ”Etsi tilaus”. Pääset seurantalinkkiä klikkaamalla tarkastelemaan kuljetusyhtiön toimituksellesi antamaa tilakoodia sikäli kuin toimitus on jo rekisteröity kuljetusyhtiön järjestelmään. Näet myös kätevästi palvelun avulla, mikäli toimittamasi tuote palautetaan asiakkaan toimesta tai mikäli asiakas ei ole noutanut pakettia laisinkaan.

Kun lähettämäsi tuote on vastaanotettu kuljetusyhtiön toimesta, siirtyy vastuu toimituksen sisällöstä verkkokaupaltasi kuljetusyhtiölle. Koska Shipfunk Oy ei ole fyysisesti kosketuksissa toimitettavien pakettien kanssa missään toimitusprosessin vaiheessa, ei Shipfunk Oy myöskään vastaa kuljetuksen aikana tapahtuvista rikkoutumisista ynnä muista vahingoista.

7. Mistä löydät lisätietoa

Yleisiin Shipfunkin logistiikkapalvelua koskeviin kysymyksiin löydät vastaukset UKK-osiosta tai näiltä sivuilta. Mikäli vastausta kysymykseesi ei löydy edellä mainituista paikoista, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@shipfunk.com.