Testitila vai tuotantotila?

Mitä eroa on testitilalla ja tuotantotilalla?

Päivitetty yli viikko sitten

Shipfunkin extranetin vasemmassa valikossa saattaa näkyä alla olevan mukainen ilmoitus siitä, että olet testitilassa.

Testitila on tarkoitettu palvelun testaamiseen. Voit huoletta testailla miten palvelua käytetään ja kuinka osoitekortteja voidaan tulostella. Testitilassa kuljetusyhtiöille ei lähde mitään sanomia, eikä tulostetuilla osoitekorteilla voi oikeasti lähettää paketteja. Emme myöskään veloita testitilassa tehdyistä toimenpiteistä mitään. Kun painat "Vaihda tuotantotilaan" -nappia, palvelu siirtyy tuotantotilaan ja alkaa toimia.

Tuotantotilaan siirrytään, kun halutaan aloittaa lähettäminen. Tällöin esimerkiksi verkkokaupassa toimitustavat näkyvät oikein asiakkaille ja voit tulostaa osoitekortteja palvelusta. Tuotantotilaan siirtyminen on siis välttämätöntä ennen pakettien lähettämistä - testitilassa vastaanotetut tilaukset ja tehdyt toimitukset eivät onnistu.

Huomioithan, että myös verkkokaupan lisäosassa sinun tulee aktivoida tuotantotila päälle (esimerkiksi syöttämällä tuotantotilan API -avaimet, jotka löytyvät Shipfunk Extranetistä > Tilin asetukset > API -avaimet).

Kuvassa Shipfunk Extranet > Tilin asetukset > API -avaimet -valikko, josta löydät verkkokaupan lisäosaan asetettavat API -avaimet (testiavain ja tuotantoavain).