Shopify + Shipfunk

Näin asennat Shipfunkin Shopify-verkkokauppaasi

Päivitetty yli viikko sitten

Vaihe 1:

Kuljetusintegraatiot Shopifyn alustaan vaativat Carrier Servicen / Customer Carrier account aktivoinnin toimiakseen. Saat aktivoitua ko. ominaisuuden ottamalla yhteyttä Shopifyyn ja pyytämällä käyttöön ”Carrier Servicen / Customer Carrier Accountin”.

Kyseinen toiminto sisältyy Advanced Shopify -tasoon, mutta on lisämaksullinen muihin tasoihin elleivät ne ole vuosiveloitteisia (annual plan). Toiminto maksaa noin 20 USD/kk normaalin kuukausiveloituksen päälle.

Vaihe 2:

Mene Shopify -asennuslinkkiin ja anna siellä olevaan laatikkoon kauppasi osoite ja klikkaa ”Asenna Shipfunk App”. Osoitteen nimen saat selville menemällä Shopify -hallintaan (esim. https://sinunkauppa.fi/admin/) ja katsomalla mikä osoite on selaimesi osoiterivillä:

Ylläolevassa tapauksessa kauppasi domain -nimi olisi "minunkauppa".

Vaihe 3:

Shopify kysyy vielä vahvistuksen, haluatko asentaa appsin:

Klikkaa ”Install unlisted app”.

Vaihe 4:

Sinut ohjataan seuraavalle sivulle:

Luo tällä sivulla tunnus Shipfunk Extranettiin (anna sähköpostiosoite, jolle tunnus luodaan, salasana kyseiselle tunnukselle sekä salasanan vahvistus ja klikkaa "Create an account"). Huom! Jos olet jo aiemmin luonut tunnuksen Shipfunk Extranettiin, klikkaa tässä vaiheessa "Sign in", jolloin olemassa oleva tunnuksesi linkitetään Shopify-kauppaasi.

Luotuasi tunnuksen / linkitettyäsi vanhan tunnuksen kauppaasi, tulee sinun enää määrittää haluamasi asetukset sekä maksutapa Shipfunk Extranetissä, jonka jälkeen voit aloittaa palvelumme käyttämisen Shopify-kaupassasi!

Vaihe 5:

Käy tarkistamassa Shopify kaupasta kohdasta "Settings" - "Shipping" - "Shipping rates at checkout", että Shipping zone:t on haluamallasi tavalla. Shipping zone määrittää kauppasi ostoskori vaiheessa mahdolliset toimitusalueet sekä toimitusten hinnat asiakkaille.

Shipfunk suosittelee luomaan oman Shipping zonen Shipfunkin kuljetuksille ja valitsemaan siihen kaikki maat mitkä ovat tuettuja Shipfunkin palvelussa. Alla lista maista ja ohjeet kuinka luot kyseisen Shipping zonen.

!HUOM! jos lisäät EU-maat listaan muista aktivoida GLS- kuljetustapa Shipfunkin Extranetissä käyttöön!

1. Klikkaa ”Add shipping zone”

2. Anna nimeksi esim. ”Shipfunk shipping”

3. Lisää seuraavat maat zoneen

Belgia (Belgium)
Bulgaria (Bulgaria)
Espanja * (Spain)
Alankomaat (Netherlands)
Irlanti (Ireland)
Iso-Britannia (United Kingdom)
Italia (Italy)
Itävalta (Austria)
Kreikka * (Greece)
Kroatia (Croatia)
Latvia (Latvia)
Liettua (Lithuania)
Luxemburg (Luxemburg)
Malta (Malta)
Portugali * (Portugal)
Puola (Poland)
Ranska (France)
Romania (Romania)
Ruotsi (Sweden)
Saksa (Germany)
Slovakia (Slovakia)
Slovenia (Slovenia)
Suomi (Finland)
Tanska (Denmark)
Tsekki (Czech Republic)
Unkari (Hungary)
Viro (Estonia)

4. Klikkaa sen jälkeen ”Add rate” kohdassa ”Calculated rates”

5. Valitse avautuvassa ikkunassa carrieriksi ”Shipfunk Shipping” ja klikka ”Done”

6. Voit lisätä lopuille tai haluamillesi maille halutut kuljetushinnat ja mahdolliset rajoitteet. ”Add shipping zone” kohdasta.

Voit hinnoitella kuljetukset esim. tuotteen painon, hinnan perusteella tai kohde maiden mukaan.

Esim. näin