Shopify - tagien käyttö

Miten saan halutun toimitustavan kiinnitettyä tietylle tuotteelle

P
Tekijä: Petri Rinne
Päivitetty yli viikko sitten

Yleistä

Tagien avulla voidaan yhdistää tuotteita ja toimitustapoja keskenään niin, että asiakkaalle näytetään vain tietyt toimitustavat, kun tietty tuote on ostoskorissa. Esim. jollekin tuotteelle halutaan näyttää vain rahtitoimitus tai tuote on noudettavissa vain myymälästä.

Miten tagit saa toimintaan?

Sinun tulee luoda ensin Shopifyssa tuotteelle tagi. Tämän jälkeen sinun tulee luoda samanniminen tagi Shipfunkin Extranettiin, sekä kiinnittää se halutulle toimitustavalle/toimitustavoille.

HUOM! Tagi ominaisuus pitää aktivoida käyttöön Shipfunkin Extranetissä (Tilin asetukset - Shopify - Tagit). Tagien tulee olla Shipfunkin Extranetissä samannimiset kuin Shopifyssa oleva tagit (huomioi isot ja pienet kirjaimet).

Alla kaksi esimerkkiä miten saat tagit toimimaan Shopifyssa.

Esimerkki 1

Haluat, että verkkokaupassa myytävä tuote saa ainoaksi toimitustavaksi myymälänoudon.

Shopify:

1. Muokkaa haluttua tuotetta Shopify tuote sivulla
2. Lisää tuotteelle tagi ”myymälänouto” (voit nimeta tagin kuten haluat)

Shipfunk Extranet:

3. Kirjaudu Shipfunkin Extranettiin (Shopify – Apps – Shipfunk Shipping)

Jos olet ottanut tagit käyttöön jo aikaisemmin sinun ei tarvitse suorittaa vaihetta 4

4. Mene "Tilin asetukset" - "Shopify" - välilehdelle  -> ja ota tagit käyttöön (muista tallentaa muutokset)

5. Luo tagi ”myymälänouto” menemällä Shipfunkin Extranetissä kohtaan ”Lähetykset” – ”Lähettämisen asetukset" – ”Tagit” ja klikkaa ”Uusi tagi” (muista tallentaa muutokset).

6. Kiinnitä tagi noutopisteelle menemällä kohtaan ”Lähetykset” – ”Lähettämisen asetukset" – ”Myymälänoutopisteet”.

Muokkaa noutopistettä johon haluat kiinnittää tagin ja valitse tagi ”myymälänouto” -> tallenna muutokset.

Valmis! Nyt kun kyseinen tuote on verkkokaupan ostoskorissa, näytetään toimitusvaihtoehtona vain noutoa myymälästä.

Esimerkki 2

Haluat, että verkkokaupassa myytävä tuote saa ainoaksi toimitustavaksi Matkahuollon Bussipaketin.

Shopify:

1. Muokkaa haluttua tuotetta Shopify tuote sivulla
2. Lisää tuotteelle tagi ”bussipaketti” (voit nimetä tagin kuten haluat)

Shipfunk Extranet:

3. Kirjaudu Shipfunkin Extranettiin (Shopify – Apps – Shipfunk Shipping)

Jos olet ottanut tagit käyttöön jo aikaisemmin sinun ei tarvitse suorittaa vaihetta 4

4. Mene "Tilin asetukset" - "Shopify" - välilehdelle  -> ja ota tagit käyttöön (muista tallentaa muutokset)

5. Luo tagi ”bussipaketti” menemällä Shipfunkin Extranetissä kohtaan  ”Lähetykset” – ”Lähettämisen asetukset" – ”Tagit” ja klikkaa ”Uusi tagi” (muista tallentaa muutokset).

6. Kiinnitä tagi kuljetustavalle menemällä kohtaan  ”Lähetykset” – ”Lähettämisen asetukset" – ”Toimitustavat”.

Muokkaa toimitustapaa "Matkahuolto -  Bussipaketti" ja valitse tagi ”bussipaketti” -> tallenna muutokset.

Valmis! Nyt kun kyseinen tuote on verkkokaupan ostoskorissa, näytetään toimitusvaihtoehtona vain Matkahuollon Bussipaketti.